lördag 21 januari 2012

Los Angeles King Vs. Calgary Flames 1-2 (SO)


Speldatum: 19/1-2012
Spelplats: Staples Center, Los Angeles
Serie/Turnering: National Hockey League

Calgary Flames vann! På straffar i och för sig en ändå, det är en vinst och det är precis vad detta lag behövde just nu. Los Angeles Kings tog ledningen tidigt i matchen genom Dustin Brown och inte många minuter efter så vevade Kings Kyle Clifford och Calgarys Tim Jackman friskt med nävarna mot varandra. Dom fick in några fina träffar var men någon dunderfight var det aldrig. Det var det mest uppseendeväckande i första perioden och sedan i andra så fick Calgary inleda med ett power play med två man mer men lyckades inte pilla in kvitteringen. Dom lyckades dock i ett annat power play halvvägs in i matchen då Jarome Iginla tryckte in ett stenhårt skott på en diagonalpass ifrån Olli Jokinen. Tredje perioden blev sedan en kamp om millimetrarna i vardera anfallszon och efterföljande förlängning följde ungefär samma mönster. På straffarna sen så nätade Mike Cammalleri och Olli Jokinen så när Miikka Kiprusoff räddade Mike Richards straff så var segern Calgarys!

Laget spelade en tight defensiv och det räckte denna gång men snart måste målen börja trilla in för det är förbannat svagt i målprotokollet just nu. Dessutom var detta första matchen utan Curtis Glenncross vilket betyder att ytterligare en poängmakare står med på skadelistan. Nåväl, vi får väl se om någon förutom Iginla kan kliva fram i nästa match mot Edmonton Oilers och näta.

#####

Nästa match på mitt schema är ikväll då Färjestad skall försöka vända den negativa trenden genom att slå Linköping. Det lär bli tufft men man måste hoppas eller hur?

/Onkel D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar