Färjestad BK Vs. Linköpings HC 2-3 (OT)

Speldatum: 21/1-2012
Spelplats: Löfbergs Lila Arena, Karlstad
Serie/Turnering: Elitserien

Jaha, det blev en ny förlust. Okay det blev en poäng då förlusten kom på övertid men Färjestad hade behövt ter poäng för att få någorlunda arbetsro. Det såg onekligen bra ut efter en period mot Linköping trots att det ”bara” stod 1-0 till Färjestad för laget trummade på bra och hade ett högt tempo vilket inte tillät Linköping att komma in matchen. Målet kom i power play och det var faktiskt Mikael Johansson som sköt in pucken. Han är ju annars spelfördelaren i spelet med en man mer.

Den andra perioden dominerades av Färjestad tack vare en mängd Linköpings utvisningar och här hade Färjestad chans till att göra både två och tre mål om inte fler. Robin Sterner gjorde i och för sig 2-0 från nära håll men med en minut kvar av perioden så sköt Linköping 2-1 genom ett blytungt backskott av Magnus Johansson i power play. I denna period visade Färjestad upp sin fullkomliga ineffektivitet och superdåliga power play-spel. Det gick för långsamt och det skulle vara krångligt istället för enkelt. Rent ut sagt riktigt jävla odugligt.

Tredje perioden var egentligen bara en lång pina för det var så tydligt att rädslan för att förlora var större än viljan att vinns hos Färjestad. Det är inte ovanligt för lag i den situationen som Färjestad är men det är inge kul när man bara sitter och väntar på att motståndaren skall göra mål. Mycket riktigt kvitterade Linköping efter nio minuter genom Jan Hlavac och sen var det en transportsträcka till förläningen kändes det som. Väl där så satte Carl Söderberg spiken i likets kista med mindre än en minut kvar. Färjestad var återigen ett slaget lag och risken för att missa slutspelet känns oroväckande nära.