onsdag 18 januari 2012

Färjestad sparkar Niklas Czarnecki!


Färjestad BK sparkar sin tränare Niklas Czarnecki!!! Va händer? Visst jag har svurit mer en än gång över Czarneckis defensiva tänk men när Jörgen Jönsson kom in i lagledningen på nytt så började ju anfallsspelet komma igång igen. Visst, laget har gjort patetiskt lite mål denna säsongen hittills men ändå, det känns mer som en inställningsfråga hos spelarna än Czarneckis dåliga ledning. Hur som helst så skall nu andretränaren, den gamle storbacken, Leif Carlsson ta över huvudansvaret säsongen ut och nu får vi väl se om han kan ta steget fullt ut och ha huvudansvaret för ett lag. Men kallades man för "Bazooka" som spelare så borde man ju kunna röra om i grytan lite. Hoppas att detta får fart på laget nu bara för blir det inte vinst borta mot AIK imorgon ja då dras Färjestad in i kampen om slutspelsplatserna. Lovar att återkomma med en utförlig rapport från matchen.


Så här skriver Färjestad på sin hemsida angående tränatbytet:

Färjestad gör en förändring på tränarsidan.
Assisterande tränaren Leif Carlsson tar över som head coach för laget med start i samband med torsdagens match mot AIK.
- Det här är ett beslut som vuxit fram under en längre tid, och vi känner att när vi nu går in i ett avgörande skede av serien måste vi ge laget optimala förutsättningar att nå de högt uppsatta målen, säger Färjestads sportchef Thomas Rundqvist.

Färjestad entledigar Niklas Czarnecki från rollen som huvudansvarig för A-laget.
- Det är naturligtvis ett mycket svårt beslut och vi har noga analyserat alla tänkbara alternativa lösningar innan vi tagit det här steget, säger Rundqvist.

Beslutet innebär att Leif Carlsson från och med torsdagens match och säsongen ut har huvudansvaret för Färjestads A-lag i Elitserien.
- Det gäller för oss att snabbt hitta tillbaka till det som gjorde oss framgångsrika före jul, säger Leif Carlsson som även fortsatt kommer att ha Jörgen Jönsson och Erik Granqvist vid sin sida.

Färjestad vann sin första trepoängare i mitten av oktober och var fram till jul ligans bästa lag men har den senaste tiden delvis återigen tappat det framgångsrika spelet och energin runt laget.

Tränarstaben förstärktes med Jörgen Jönsson i mitten av oktober och nu gör Färjestad ytterligare en förändring i ledningen runt laget genom att ge Leif Carlsson huvudansvaret.

Leif Carlsson är 46 år och har vunnit två SM-guld (2006 och 2011) som assisterande tränare i Färjestad BK. Han var under fyra säsonger coach för Skåre BK i div I och ansvarig för Färjestads talanggrupp där bland andra Magnus Nygren, Jonas Brodin, Oscar Klefbom och Erik Thorell ingått.
Carlsson har spelat 446 elitseriematcher för Färjestad och Frölunda. Han har även spelat i Schweiz (Biel) och Tyskland (Eisbären Berlin och Oberhausen).

#####

Imorgon kommer det en liten rapport om Calgary Flames senaste match och på fredag kommer förmodligen mina tankar om AIK mot Färjestad...

/Onkel D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar