måndag 30 januari 2012

Winning Streak!

Det har varit mindre uppdateringar men desto mer sport i helgen för min del. Det kan nog bli så i framtiden att jag på måndagar summerar hela helgens sporthändelser (som jag har sett alltså) istället för att ta match för match under helgen. Nu har det hänt en massa i sportvärlden i och för sig men jag orkar fan inte ta upp allt heller. Tänk att kommentera varje mål som Sverige gjorde mot Finland (12-0) i premiärmatchen av bandy-VM? Nja, där går nog gränsen faktiskt. Eller ge min syn på samtliga sporter och finaler som ingår i SM-veckans vinteromgång som visades i tv i helgen? Den kan bli tuff. Sen älskar jag ju handboll men att se handbolls-EM på TV4 med all dess reklam, deras dötrista kommentatorer och den superdåliga bildkvalitén? Nej det gör jag bara inte.


Färjestad BK Vs. Luleå Hockey 3-1

Speldatum: 27/1-2012
Spelplats: Löfbergs Lila Arena, Karlstad
Serie/Turnering: Elitserien

Så vart börjar vi då? Jo i Karlstad naturligtvis! I fredags tog Färjestad emot Luleå hemma i Löfbergs Lila Arena och äntligen kom segern! Efter sex raka förluster så var en seger ett måste i denna match för annars hade nog kvalseriebiljetten varit bokad. Efter en riktigt bra sista perioden mot Djurgården senast så var förväntningarna på en seger ganska stora faktiskt. Men att möta Luleå är allt annat än lätt och det är alltid tighta matcher mellan lagen och så även denna gång. Luleå spelar alltid på samma sätt med en löjligt stark defensiv men även om man vet hur dom spelar så går det fan knappt att ta sig igenom deras försvarslinje. Därför var det extra häftig när Färjestad lyckades vända 0-1 till 2-1 på 35 sekunder i början på den andra perioden genom lite flyt och några tillfälligheter! Speciellt Mattias Sjögrens 2-1 mål som tillkom då Luleås Elias Fälth slarvade med ett uppspel. Sjögren fick två chanser på sig att skjuta och det andra skottet tar på den annars duktige Johan Gustafsson i målet och går sedan i en båge över honom och in i mål. Övriga mål gjordes av Christian Berglund (1-1) och Per Åslund (3-1).

Det fanns en hel del målchanser men tack vare grymt målvaktsspel av Luleås Gustafsson och Färjestads Cristopher Nihlstorp så hölls siffrorna nere. Men det var även en kamp av sällan skådat slag med stenhårda tacklingar, griniga spelare efter signal och ett högt tempo. Själv var jag lite för överförfriskad för att komma ihåg alla detaljer av matchen. Men att få se Jonas Frögren göra comeback på det sättet han gör får ens färjestadshjärta att slå lite hårdare. Han ger fan allt hela tiden, han vill inget hellre än att offra sig för laget och en mer lojal lagspelare går nog fan inte att hitta. Sen är det också kul att se att Christian Berglund har hittat tillbaka till sitt spel igen med frejdiga offensiva tacklingar, en vilja att gå rätt på mål samt att vara en illaluktande handske i ansiktet på motståndarna.

Detta var en måstematch av stora mått och Färjestad tog chansen att haka på lagen ovanför slutspelsstrecket, ska ”segertåget” fortsätta mot Djurgården på söndag? Läs vidare så får du se…


Liverpool FC Vs. Manchester United 2-1

Speldatum: 28/1-2012
Spelplats: Anfield, Liverpool
Serie/Turnering: The FA-cup

Det var juspel i FA-cupen i helgen också och lördagen bjöd på ett riktigt toppmöte då Liverpool tog emot Manchester United hemma på Anfield. Själv låg man ju mest och hoppades på att hela planen skulle implodera i ett stort sjunkhål men en förlust för Man United skulle funka det också. Otroligt nog fick man se en Unitedförlust och det värmer alltid ett Arsenalhjärta. Jag halvsov mest hela matchen men jag såg i alla fall målen som gjordes av Daniel Agger (1-0), Ji-Sung Park (1-1) och Dirk Kuyt (2-1). Agger kom högst på en hörna som Uniteds målvakt David de Gea kom ut helt fel på vilket var roligt för det är alltid roligt när United har dåliga målvakter. Hans självförtroende fick sig nog ytterligare en knäck när Alex Ferguson direkt efter målet skickade upp reservmålvakten för att värma upp. Men som tur var så fick han fortsätta stå så United kunde få däng, hur kul som helst trots att jag inte gillar Liverpool.


HV71 Vs. Brynäs IF 2-1 (OT)

Speldatum: 28/1-2012
Spelplats: Kinnarps Arena, Jönköping
Serie/Turnering: Elitserien

Efter fotbollen så fortsatte mitt halvslumrande i soffan då hatobjektet HV71 tog sig an nytända Brynäs i Kinnarps Arena. Det var en tät och intensiv match med mycket kamp till en början men HV71 drog på sig den ena klantiga utvisningen efter den andra i sista perioden vilket böjd in Brynäs i matchen. Då fick vi chansen att se ”Sveriges bästa power play” från Brynäs sida men icke då, det klickade. HV var i och för sig bra på att försvara sig men det ena läget efter det andra brände gästerna från Gävle. Därför var det lite surt att Brynäs fick se sig besegrade med 2-1 i förlängningen för dom var helt klart mer värda segern än HV71. Att jag alltid vill att HV71 alltid skall förlora spelar ju också in för min del.


FC Cologne Vs. FC Schalke 04 1-4

Speldatum: 28/1-2012
Spelplats: Rhein Energie Stadion, Köln
Serie/Turnering: Bundesliga

Lite piggare efter att ha småslumrat hela lördagen så var det äntligen dags för lite tysk Bundesligafotboll på kvällen. Det var länge sedan jag såg Schalke nu så det var riktigt kul. För motståndet stod hemmalaget Köln som inte alls varit bra i år om man ser till tabelläget. Schalke har ju gått bättre som vid vinst denna kväll skulle gå upp i serieledning. Det såg länge mörkt ut i och för sig då den ständigt livsfarlige Lukas Podolski gjorde 1-0 innan det ens gått fem minuter. Men efter en kvart in i den andra halvleken så kom Schalke igång när Ciprian Marica först nickade in kvitteringen, på inlägg från Christian Fuchs, och sen slagit in en retur på en stolpnick av Klaas-Jan Huntelaar. Det var både Maricas första ligastart samt hans första ligamål för Schalke. När Kölns Bresco sen blev frilägesutvisad och Huntelaar säkert satt straffen i mål så var Köln ett slaget lag. Marco Högers 4-1 mål kom ganska enkelt sen och fastställde resultatet. Höger är lite kul för han började som högerytter och sen fick han spela högerback, han får nog inte spela på någon annan kant med det namnet.
Hur som helst så var det en skön seger, trots en ganska seg matchbild, och Schalke är med i racet om ligatiteln.


Färjestad BK Vs. Djurgårdens IF 1-0

Speldatum: 29/1-2012
Spelplats: Löfbergs Lila Arena, Karlstad
Serie/Turnering: Elitserien

Så blev det söndag och det blev egentligen bara en enda lång väntan till matchstart i Karlstad. Skulle Färjestad lyckas med konsttycket att vinna två matcher i rad? Ja då, det gjorde dom! Så jävla underbart! Att det skulle bli tight och en jävla kamp visste vi ju redan början då matchen på Johanneshov senast var en ordentlig batalj. Denna söndagseftermiddag bjöd på benhårda tacklingar, högt tempo och briljant målvaktsspel. Färjestads Fredrik Pettersson-Wentzel och Djurgårdens Gustaf Wesslau stod båda på huvudet och räddade puckarna kändes det som. Att det var tight och tillknäppt är ju slutresultatet 1-0 ett bra bevis på. Målet kom efter att Mikael Johansson vridit och vänt flertalet gånger bakom mål för att bli av med backen och sen serverat målgöraren Patrik Lundh som smart letat sig in framför mål. Det finns egentligen inte så mycket mer att berätta om matchen för det var en jämn kamp där jag tycker Färjestad visade prov på både mer tålamod och ett större självförtroende än Djurgården som i och med förlusten nu är nere på kvalserieplats.
Andra segern i rad och det känns faktiskt helt okay att vara Färjestadfan just nu men redan imorgon mot formstarka Skellefteå så kan vi vara tillbaka på förlustbanan. Håll tummarna att så inte blir fallet…


Arsenal FC Vs. Aston Villa FC 3-2

Speldatum: 29/1-2012
Spelplats: Emirates Stadium, London
Serie/Turnering: The FA-cup

Samtidigt som Färjestad fightades mot Djurgården så startade Arsenals FA-cupmatch mot Aston Villa och i en periodpaus så zappade jag över och fick naturligtvis se Aston Villas Richard Dunne göra 0-1 på en hörna. Arsenals akilleshäl sedan fler säsonger tillbaka känns det som. När sen Darren Bent ökade på till 0-2 strax innan pausvila så kändes det som ytterligare en sådan där deppig Arsenalkväll som vi upplevt allt för många i år. Så när ishockeyn var färdig och man segerrusig slog över till fotbollen återigen så togs man alltså snabbt ner på jorden igen. Men så pang! Aaron Ramsey blir brutalt nedsparkade i straffområdet och ”vi” får straff! Robin van Persie gjorde inget misstag när han säkert och hårt sköt in straffen i mål och Arsenal hade fått lite kontakt tidigt i den andra halvleken. Och så sa det pang igen! Theo Walcott, som jag spytt så mycket galla över den här säsongen, lyckades tråckla sig in framför mål från sin kant och lyckades sen få försvararens rensning på sin axel och in i mål – det var kvitterat! Men så pang! Haha! Laurent Koscielny drog iväg på en offensiv raid och blev även han nedsparkad i straffområdet och det var återigen straff för Arsenal! Än en gång stegade Van Persie fram till straffpunkten och sköt behärskat in bollen i nätet – vi leder! 3-2 och hela Emirates Stadium kokade! Inte en enda gång den här säsongen har vi Arsenalfans sett en sådan vändning av vårat älskade lag. Aston Villa var inte ofarliga efter det men det kändes ändå som att detta var Arsenals match och så blev det också och chansen till en buckla i år lever fortfarande. Det var även väldigt kul att se Mikel Arteta, Thierry Henry och framförallt Bacary Sagna tillbaka i spel då dom byttes in i slutet. Kan nu bara dom andra skadade spelarna komma tillbaka så kan denna säsong kanske inte bli en total katastrof…


Så, det var helgens sport det, det blev en del. Jag har även sett NHLs all-star sändningar som krönts ikväll med att se den inspelade all-starmatchen från inatt nu när jag kommer hem. Så imorgon hoppas jag kunna ha en fint litet reportage angående detta.

Men till dess får ni ha det bäst!

/Onkel D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar