måndag 23 januari 2012

Arsenal FC Vs. Manchester United 1-2


Speldatum: 22/1-2012
Spelplats: Emirates Stadium
Serie/Turnering: Premier League

Jaha, det blev förlust mot Manchester United, som vanligt alltså. Ett skadedrabbat och självförtroendestukat Arsenal är just nu långt ifrån att kunna knipa en Champions League-plats. Det såg i och för sig ganska okay ut i första men det var ett ganska tillknäppt spel där inte så mycket hände egentligen. United hade ett par ganska bra chanser men inget jätteblodigt så när Antonio Valencia satte 0-1 till United på nick på tilläggstid i första halvlek så kändes det både orättvist och rättvist på något skumt sätt. Annars var det Arsenals frustration och irriterade gester som färgade första halvlek. Enkla pass satt flera meter fel, enkla lösningar valdes bort till förmån för de svåra, irriterande gester mot varandra och allmänt sura miner var det inom laget.

Då var andra halvlek klart bättre då Arsenal började spela mer rakt med lite snabbare passningar och enklare lösningar. Men då skärpan inte är helt hundra i laget just nu så brändes det en del rätt så bra lägen att göra mål på. Ett bra exempel på hur Arsenal förbättrade spelet är Robin van Persies kvittering som startades genom en stark brytning långt ner i eget straffområde och ett snabbt första pass av Laurent Koscielny. Att Van Persie fick in bollen från den vinkeln är nog mer tur är skicklighet men in gick den och det var det viktigaste. Tyvärr vägde inbytte Andrey Arshavin lite för lätt i sin ensamma kamp mot Danny Welbeck på kanten och United kunde sätta 1-2 med tio minuter kvar och därmed vinna.

Arsenal vägde lite för lätt denna match alltså och Arsène Wenger har mycket att jobba på med laget. Att starta med Alex Oxlade-Chamberlain på vänsterkanten istället för Andrey Arshavin var helt rätt då han visade prov på en härlig inställning. Men varför envisas Wenger med att spela Theo Walcott hela tiden för? Han är ju oduglig! Han lyckades inte springa sig fri i djupled en enda gång så som han kan göra ibland, hans passningsspel existerade inte och hans avslut håller inte ens allsvensk klass. Dessutom springer han runt och ser tjurig ut och gnäller på sina lagkamrater. Jag har tröttnat på honom nu och det rejält. Nej de enda glädjeämnena var väl att Thomas Vermaelen var tillbaka och att Laurent Koscielny återigen var bäste man på plan. Han har verkligen spelat till sig en plats i startelvan.

Nåväl, man får väl trösta sig med att United åkte på en del skador men det är väl också allt. Med lite tur kommer Arsenal skadade spelarna tillbaka snart och lyfter laget så att inte Champions League-säsongen tar slut redan mot Milan.

#####

Nästa match att kolla in är väl på tisdag när Färjestad skall ta sig an Djurgården som är lika illa ute som Färjestad. Skulle Färjestad få stryk även den matchen så vet i fan om det inte till och med blir kvalserien i år.

/Onkel D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar